maanantai 22. huhtikuuta 2013

Musiikki mielen virkistää


Spotify on ollut suuri menestys ryhmäkodissa. Ohjelmasta on olemassa ilmaisversio, joka toimii pöytäkoneissa ja kannettavissa. Lisenssin maksamisen suurin etu on ilmaisversion mahdollistavien mainosten poistuminen ja ohjelman käyttömahdollisuus kaikilla alustoilla. Spotifyn käyttö iPadissa vaatii siis lisenssin ostamisen. Maksullisia versioita ovat Spotify unlimited ja Spotify premium, joista jälkimmäinen on lippulaivamalli. Premiumin käyttömaksu on 9.90 euroa kuukaudessa. Lisää tietoa ohjelmasta löytyy osoitteesta www.spotify.com.

Spotifyn vastaanotto ryhmäkodissa on ollut todella hyvä. Tähän mennessä olemme löytäneet kuunneltavaksi lähes kaikki ryhmäkotilaisten ehdottamat musiikkikappaleet. Tämä on aiheuttanut suurta ihmetystä vinyyleihin, C-kasetteihin ja CD-levyihin tottuneissa asukkaissa. Hienoa on myös se, että sovelluksesta voivat nauttia kaikki. Musiikin kuunteleminen Spotifysta ei vaadi, että osaa itse käyttää ohjelmaa. Riittää, että osaa esittää biisitoiveita ohjelmaa käyttävälle henkilölle tai vaihtoehtoisesti voi vain keskittyä nauttimaan muiden valitsemasta musiikista. Olemmekin alkaneet koota asukkaiden suosikkikappaleista koostuvaa soittolistaa keväälle 2013.

Sovelluksen käyttöliittymä on selkeä, mutta vaatii kuitenkin perusosaamista iPadin käytössä ja erilaisissa valikkorakenteissa. Käyttöliittymän kielenä on englanti, joka tuo monelle lisähaastetta. Pentin Tuvassa pisimmälle edenneet asukkaat ovat jo oppineet käyttämään ohjelman hakua ja löytämään sitä kautta suosikkiartistejaan tai yksitäisiä musiikkikappaleita. Täysin itsenäisen käytön oppiminen tulee viemään aikaa, mutta on täysin realistinen tavoite ainakin muutamalle asukkaista. 

iPadin moniin toimintoihin voi tutustua netin ohjeiden tai esim. tämän julkaisun avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti