maanantai 11. helmikuuta 2013

Jo oli aikakin


”Kun meille ostettiin ensimmäinen radio, pidettiin sitä lähes ihmeenä. Koko kylä kokoontui kuuntelemaan sitä. Sieltä kuunneltiin kaikki lähetykset, eikä valinnanvaraa juuri ollut. Nyt sinä toit tänne tuon laitteen, josta löytyy kaikki maan ja taivaan väliltä. Miksi kummassa me täällä Pentin Tuvassa kuunnellaan siis vielä radiota?”

Se onkin hyvä kysymys ja vaikka myös perinteisellä radiolla on vielä paikkansa, niin tuntuu nykyaikainen tietotekniikka kiehtovan myös ikäihmisiä. Ryhmäkodin asukkaiden tutustuminen tablet-tietokoneiden maailmaan on pyörähtänyt käyntiin vauhdilla. Uusiin ohjelmiin ja sovelluksiin on tutustuttu innolla, eikä ihmettelyä ole herättänyt kuin yksi asia. Miksei meille esitelty näitä aikaisemmin?

Seija Lahtinen pitää pasianssin pelaamisesta. Aiemmin peli sujui korteilla, nyt käytössä on iPad. Vaikka aikaisempaa kokemusta tietokoneista ei ollut, onnistui pelaaminen kuten vanhalta tekijältä ainakin. Se niistä teknologisista haasteista.


Pentin Tuvan asukas löysi netistä nuoruuden matkoiltaan tuttuja maisemia. Eiffel-torni näytti ihmeellisen samalta kuin 30 vuotta sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti