keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Tablet-laitteet iäkkäillä - pilotin arviointi

Pentin Tupa-pilotti on nyt päättynyt ja olemme koonneet yhteenvedon kokemuksista. Pilotin tavoitteena oli vähentää Pentin Tuvan asukkaiden yksinäisyyttä, laitostumista sekä turvattomuuden tunnetta mm. sosiaalisen median avulla (Skype-sovelluksen avulla). Lisätavoitteina etsittiin ikääntyneille sopivia muita iPad-sovelluksia sekä uusia toimintatapoja tuoda virikkeitä yksikköön.

Pentin Tupa-pilotissa kävi niin, että projektin lisätavoitteista muodostui sen päätavoite. Uusien ohjelmien kokeileminen oli asukkaille mieluisaa puuhaa, ja se toi varmasti mukavaa vaihtelua ja sisältöä laitoselämän arkeen. Moni kokeiltu asia, puhumattakaan Apple-TV:stä ja sen mahdollisuuksista on jo nyt jäänyt elämään osaksi ryhmäkodin päivittäistä toimintaa.

Pilotti antoi varmasti monelle osallistujalle todella paljon. Jo ylipäätään kaikki uusi tekeminen on omiaan rikkomaan laitoselämän rutiineja. Tietotekniikka näyttelee nykymaailmassa niin suurta roolia, että edes pienen osan tuominen siitä ryhmäkodin vanhusten pariin on suuri voitto ja askel pois sosiaalisesta syrjäytymisestä.

Kokonaisuudessaan voit lukea yhteenvedon pilotista täältä: Tablet-laitteet Pentin Tuvassa - pilotin arviointia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti