maanantai 17. kesäkuuta 2013

Tablet-laitteet sopivat hyvin iäkkäille käyttäjilleen!

Puolivuotinen Pentin Tupa-pilottimme on loppumetreillään. Kokeilu on ollut mielenkiintoinen ja tuonut paljon iloa ryhmäkodin asukkaille. Yleisarviona voi todeta että tablet-laitteet sopivat erittäin hyvin iäkkäille käyttäjilleen. Laitetta on helppo käyttää itse tai avustettuna. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana toiminnassa. Monipuolisuutensa lisäksi se on suhteellisen edullinen tapa toimia.

iPad:llä on piirretty, pelattu, kuvattu ja tutkittu maailmaan ihmeitäkin. Apple Tv on puolestaan tuonut iloa ja osallistumista niillekin jotka eivät kyenneet muuten käyttämään laitetta. Mm. Yle Areena ja Ruutu ovat olleet kovassa käytössä. Asukkaat ovat olleet tyytyväisiä ja oppineet myös pyytämään laitteen käyttöä.

Vaikka pilotti loppuu, toiminta ei lopu. iPad jatkaa Pentin Tuvan monitoimikoneena ja tuo iloa sekä toimintaa jatkossakin. Toiminta vakiintuu osaksi muuta toimintaa ja mitähän kaikkea siellä vielä keksitäänkään?

Yhteenveto pilotin kokemuksista ilmestyy kesän aikana. Sen voi lukea myös täältä blogista. Siinä käydään läpi asukkaiden kokemuksia, hieman teknistäkin puolta, sovelluksilta vaadittavia ominaisuuksia, onnistumisia sekä haasteita.

Ikääntyville sopivista iPad-sovelluksista löytyy vinkkejä myös AppsForElderly-Skuupista.

Työryhmä toivottaa kaikille hyvää ja aurinkoista kesää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti