tiistai 21. toukokuuta 2013

Apple TV


Ryhmäkodin arki jaksottuu ruokailujen mukaan. Päivä alkaa aamupalasta ja päättyy iltapalaan. Näiden väliin mahtuvat vielä lounas, päiväkahvi ja päivällinen. Moni Pentin Tuvan asukkaista pitää TV:n katselusta, jota edellä mainittu struktuuri häiritsee pahasti. Elokuvan loppuhuipennus sattuu harmillisen usein samaan hetkeen esimerkiksi iltapalan kanssa. Joskus ruokailujen alkamisajankohtaa voi toki venyttää, mutta pääsääntöisesti yhteisössä on toimittava sovittujen aikataulujen mukaan. Kaikki asukkaat eivät ole kiinnostuneita television katselusta ja heille voi olla tärkeää, että aikataulusta pidetään kiinni.

Apple-TV:n kautta voi mm. vuokrata elokuvia, käyttää Netflixiä, katsella valokuvia, etsiä videoklippejä Youtubesta ja peilata iPadin näytön TV:n ruudulle (airplay ominaisuus). Pentin Tuvassa olemme käyttäneet lähinnä elokuvavuokraamoa ja airplayta, jonka avulla asukkaiden käyttöön on saatu myös Ylen Areena ja netti-TV Ruutu. Netflixin ja Youtuben käyttösopimuksissa on rajoituksia julkiselle esittämiselle, joten olemme varmuuden vuoksi välttäneet niiden käyttöä, vaikka ryhmäkodin yhteisiä tiloja ei todellisuudessa edes luokitella julkisiksi tiloiksi.

Apple-TV:stä on nopeasti muodostunut osa Pentin Tuvan asukkaiden arkea. Parasta on ollut, että palveluiden käyttö ei ole sidoksissa aikaan. Esimerkiksi vuokrattu elokuva on katsottavissa 24 tunnin ajan ja nettitelevisioiden ohjelmat yleensä ainakin viikon TV-esityksen jälkeen. Apple-TV:stä on ollut paljon iloa ryhmäkodin asukkaille ja jatkamme varmasti sen käyttöä vielä projektin loppumisen jälkeenkin. 

Ryhmäkodin asukkaat viettämässä leffailtaa. Elokuvan lisäksi tarjolla oli sipsejä, dippikastiketta, suklaakeksejä ja simaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti